Олимпийският огън премина през ТУ-Варна

По случай Международния олимпийски ден 23 юни се проведе символично факелно шествие - пренасяне на олимпийския огън по алеите на университета и предаването му на Ректора проф. д-р. инж. Венцислав Вълчев.

Участие взеха хора от различни възрасти-преподаватели от университета дойдоха да отбележат празника заедно с децата си, завършили възпитаници на Технически университет – Варна бягаха редом с нас, студенти – нашите спортни надежди се върнаха от родните си места, за да имат честта да се докоснат до олимпийския огън.

Приемайки олимпийския огън Ректорът проф. д-р. инж. Венцислав Вълчев сподели с всички, че това събитие поставя началото на Олимпийски спортен клуб към Технически университет – Варна, благодари на всички присъстващи за участието и на организаторите за хубавата инициатива, като насърчи техните бъдещи идеи.

Всички участници в шествието по случай Международния олимпийски ден 23 юни получиха тениски осигурени от Българския олимпийски комитет и сертификати за участие подписани от Президента на МОК - Томас Бах и Председателя на БОК - Стефка Костадинова, а факелът от олимпийския огън бе прибран в архив, като символ на първото отбелязване на празника в Технически университет – Варна.

Благодарение на добрата организация на ст.пр. Николай Янчев, в качеството си на главен организатор от страна на ръководството, и Студентски съвет към Технически университет – Варна се постави началото на една традиция, която ще се следва и за напред и ще се надгражда в своята същност.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image