ТУ-Варна отбелязва международния олимпийски ден 23 юни

По случай Международния олимпийски ден 23 юни, група последователи на олимпийското движение към ТУ-Варна, организирани от ст.пр. Николай Янчев съвместно със Студентски съвет, ще проведат символично факелно шествие - пренасяне на олимпийския огън по алеите на университета и предаването му на Ректора проф. д-р. инж. Венцислав Вълчев.

Идеята е по подобие на останалите олимпийски клубове в страната и се появи след участието на нашите представители ст.пр. Николай Янчев и студентите Християн Витанов и Камелия Йорданова, в 37-та сесия за ученици и студенти и 7-та сесия за преподаватели на НОА на БОК проведена от 6 - 9 юни в спортната база на НСА в гр. Равда. В духа на олимпийските ценности е и личния девиз на "Пиер дьо Кубертен" , бащата на съвременните олимпийски игри, "Гледай надалече, говори откровено, действай решително!", а в крилата фраза се превръща и неговата мисъл "Важна е не победата, а участието!"

Желаещите да се включат в събитието могат да заповядат в 9:30 часа пред фитнеса на ТУ-Варна, като задължителен дрескод - спортно облекло. В началото на месец октомври ще бъде проведено друго събитие, организирано от олимпийските клубове в страната в един ден - едновременно изиграване на право хоро, като участниците ще бъдат подредени под формата на олимпийските кръгове.

Желаещите да се включат в събитието могат да заповядат в 9:30 часа пред фитнеса на ТУ-Варна, като задължителен дрескод - спортно облекло.