Студентски клуб "Моторспорт"

Какво представлява клубът?

Студентски клуб „ТУ-Варна Моторспорт“ обединява бъдещи и настоящи инженери в каузата за направа на състезателен автомобил, който да взима участие в състезания.

Каква е неговата дейност?

Клубът сам проектира и изгражда автомобил. В процеса на работа студентите имат възможност на практика да приложат всички натрупани знания в университета, както и да ги надградят. Студентите се запознават с цялостния процес на изработка на автомобил – от проекта до пилотирането, което им позволява лесно да се ориентират в коя точно автомобилна сфера искат да продължат дейността си в бъдеще.

Клубът може да взема участие в различни конкурси и състезания не само във Formula Student, а и в такива на местно и национално ниво. Това дава поле за изява на нашите бъдещи инженери и им отваря врати за по-нататъшно развитие в автомобилната сфера.


Какъв е фокусът на работа?

Formula Student е най-голямото инженерно състезание за студенти от различни инженерни направления в света. Идеята на състезанието е развие множество качества у студентите като способност за работа в екип, творчество, креативност и състезателен дух. Крайната цел е създаване на болид по строги критерии и изисквания.

За кого е подходящ?

Необходимостта от широк спектър знания позволява в отбора да се включат студенти от различни специалности, желаещи реализация в инженерната дейност и имащи бензин в кръвта.