Олимпийски Студентски Клуб

Кратко представяне на клуба:

Обичате да спортувате? Искате да добавите повече активност в своето ежедневие?

Търсите възможности за личностно израстване и усъвършенстване?


Представяме ви Олимпийски студентски клуб, в който наблягаме както на физическата активност, така и на времето с приятели!

В една приятна атмосфера заедно ще се посветим в олимпийските ценности и ще допринесем за нашето всеобщо развитие. Очакваме ви с нетърпение!

История на клуба

Олимпийската дейност в ТУ-Варна започва година по-рано от създаването на Олимпийски студентски клуб, с участието в Национална олимпийска академия на ст. пр. Николай Янчев заедно с двама студенти. След връщането от второто участие в НОА на студентите от университета през 2019 г., възниква и се реализира идеята за създаване на Олимпийски студентски клуб. Същата година на 23 юни се организира и провежда първото символично пренасяне на олимпийския огън в ТУ-Варна. Това поставя началото на множество дейности организирани от клуба до ден днешен.

Какво представлява клубът?

Олимпийски студентски клуб е единствения по рода си спортен клуб към Студентски съвет при ТУ - Варна, който организира събития достъпни както за млади, така и за по-големи привърженици на спорта. В него се стремим към посвещаване на студентите в олимпийските ценности като – човечност, приятелство, уважение, почтеност, отговорност, доблест, чест и други.

Каква дейност извършва?

Олимпийски студентски клуб съчетава в себе си дейности свързани със спорт, култура, изкуство и образование. Спортът е универсален език, който може да сближава хората и да възпитава в тях уважение към противника и към принципите на честна игра. Организираме събития, на които участниците могат да премерят сили, знания и опит, да се забавляват както в детските си години и да се мотивират за своето усъвършенстване.

За кого е подходящ?

Клубът е подходящ за всички студенти, преподаватели, и ученици, които обичат да спортуват и да прекарват свободното си време в една приветлива приятелска среда, включвайки се в организираните от нас събития.

Ако ТИ желаеш да си „Пръв сред равни“, да се бориш и да отстояваш своите идеи то твоето място е при нас!

Член на Олимпийски студентски клуб може да бъде всеки студент, преподавател, ученик, родител или съмишленик, който признава и допринася за развитие на ценностите, принципите, целите и задачите на клуба.

Какъв е фокусът на работата на клуба?

Олимпийски студентски клуб е фокусиран върху дейности за студенти утвърждаващи хуманизма, изграждащи личен пример в разпространението на ценностите на олимпизма и допринасящи студентската активност, солидарност и съгласуваност. За нас спортът е средство за изграждане и възпитание на личността и най-добрият начин за усъвършенстването ѝ е неговото практикуване.


Имейл

OSKtuvn@gmail.com